Förlovningsringar  |  Om oss  |  Förlovningsringsguide  |  Kontakta oss

antik förlovningsring

När kan det passa med en antik förlovningsring?

Det finns tillfällen då en ny och modern förlovningsring med diamanter eller utan inte är ditt första val. Ibland finns det god anledning till att välja en antik ring för förlovningen. Det kan vara så enkelt att ni har sett en underbart vacker ring i en antik butik och den passade perfekt på hennes finger. Köp den inte då hon är med!

Det går ju till och med att ändra storleken på den här typen av ring. Du kan överraska vid förlovningen med den där fantastiska antika ringen som hon älskade men som inte hade rätt storlek.

En ring som går i släkten

Det finns också familjer som har som tradition att den äldsta sonen får ringen som används för förlovning. Det här kan vara väldigt speciellt och det kan ju röra sig om en ring som har varit med i många generationer. Numera är det dock vanligt med skilsmässor och då måste man tänka på vad som görs med ringen om det inte blev någon son i det första äktenskapet. Det kan till och med vara så att detta ska avtalas om när det handlar om en dyr förlovningsring med ädelsten såväl som diamanter.