Förlovningsringar  |  Om oss  |  Förlovningsringsguide  |  Kontakta oss

diamanttestare

Hur vet jag om en diamant är äkta?

Oavsett om du just har fått en förlovningsring med diamant som är antik eller om du har ett smycke med diamanter så kanske du undrar om det är äkta diamanter. När du köper en förlovningsring med ädelstenar så ska du få certifikat som bevisar att det är äkta diamanter, safirer, smaragder eller vad det är.

Men om du inte har detta certifikat för att det var en begagnad förlovningsrik eller ett arvegods så finns det sätt att ta reda på äktheten på.

Lär dig mer om att se skillnad på äkta och oäkta diamant

Du kan lära dig mer om hur du ser skillnaden mellan äkta diamant och en kopia. Det handlar till exempel om att äkta diamanter aldrig är helt jämna inuti. Bara en syntetisk sten är utan inklusioner och med ett perfekt mönster. Kubisk zirkonia är fin kopia på diamant och den glittrar ofta mycket mer än diamanter gör. Dessutom är den tyngre.

Be en juvelerare om hjälp

Om du går till en smyckessmed som jobbar med ädelstenar så kan du få hjälp med verktyg som kan avgöra vad det är för sten som du har i din ring. Du kanske till och med kan betala för att få ett certifikat så att du kan bevisa i framtiden att det rör sig om en förlovningsring med äkta diamant.